50. ročník Letní kino Provodov 2020 (10.8. - 16.8.2020)

letni-kino-2020.jpg
1. 8. 2020

Všechny filmy jsou s českým dabingem
Začátky představení 21:00 Jednotné vstupné 70 Kč Změna programu vyhrazena Za deště KD Provodov

POŘÁDÁ: UnArt Provodov, p.s. ve spolupráci s Dechovou hudbou Provodovjané

Na neděli 16. srpna připravujeme od 17:00 pohádkově - filmový odpolední program pro děti a noční překvapení na oslavu 50. ročníku Letního kina Provodov. Průběžné informace budou zveřejněny zde (níže u nedělního programu) a ve FB události.

pondělí – 10.8 2020 Sněžný kluk 

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit.

úterý – 11.8 2020 Tenkrát na Západě 

Opuštěná železniční stanice, na které tři muži trpělivě čekají na příjezd vlaku, je legendárním prologem jednoho z nejslavnějších westernů v historii světové kinematografie. Ty tři poslal bezcitný modrooký pistolník Frank, aby se postarali o muže, který si říká Harmonika a chce si s Frankem vyřídit nějaké staré účty.

středa – 12.8 2020 Tenkrát v Hollywoodu 

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles.

čtvrtek – 13.8 2020 Pulp Fiction: Historky z podsvětí 

Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury.

pátek – 14.8 2020 3Bobule 

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer).

sobota – 15.8 2020 Šťastný nový rok 

Láska má mnoho podob a nakonec si najde každého, vzkazuje zimní romantická komedie Šťastný nový rok, jejíž příběh začíná těsně před Vánocemi a končí na Nový rok. Film se odehrává v pohádkově zasněžených Vysokých Tatrách, kde se na jednom místě sejde parta kamarádek, jejich blízcí i úplní cizinci. Každý z nich tu má svůj vlastní příběh.

neděle – 16.8 2020 Zakleté pírko + odpolední doprovodný program

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého.

Nedělní filmovo pohádkové odpoledne pro děti
Děti u vstupného (30 Kč) obdrží kartičku k zavěšení na krk. Postupně budou plnit rozličné dovednostní, znalostní či zručnostní úkoly na 6 stanovištích s pohádkovými či filmovými postavami. Po jejich úspěšném absolvování obdrží "sladkého oskara". Na místě bude připraven skákací hrad, malování na chodníku a možná přijede i zmrzlinář. Pro všechny bude připraven bohatě zásobený bufet s jídlem a pitím. Program začíná v 17:00 a potrvá zhruba do 19 hodin. Akce se koná jen za nedeštivého počasí.

Poté od 20:00 se bude připravovat večerní promítání pohádky, která završí letošní jubilejní 50. ročník Letního kina na Provodově. Před promítáním krátce zahraje něco ze svého bohatého repertoáru Dechová hudba Provodovjané. Po skončení filmu pak proběhne slavnostní světelná tečka. Průběžné informace i na FB události.

comments powered by Disqus